Blåbärsmuffins med citron och kardemumma

Receptmakare: Lisa Förare winbladh

Portioner: 9 stora eller 18 normalstora

Tid: 30 minuter

Citron, kardemumma och blåbär är en höjdartrio i muffins. Nektarin eller aprikos i bitar kan ersätta blåbär. Skrädmjöl är rostat havremjöl som ger en fin rostad, lite nötig smak.

  • 50 g smör
    3 ägg
    2 dl socker
    1 dl mjölk
    1 tsk finrivet citronskal
  • 1/2 tsk stött kardemumma, helst nystött
  • 3 dl mjöl
  • 1 dl skrädmjöl eller grahamsmjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 4 dl färska blåbär eller 3 dl frysta
  1. Värm ugnen till 225°. Smörj en muffinsplåt eller ställ ut pappersformar på en plåt. 
  2. Smält smöret och låt svalna något. Vispa ägg och socker pösigt. Rör mjölk, smör, citronskal och kardemumma.
  3. Blanda mjöl och bakpulver och sikta ner blandningen i smeten. Siktningen gör dina muffins mörare och luftigare. Vänd ner blåbären.
  4. Klicka ut smeten i formarna. Grädda mitt i ugnen knappt 20 min för stora och ca 12 min för normalstora.
  5. Låt svalna något, ta ut ur formarna om du använt teflonform så får de godare yta.

Bild för Lisa Förare Winbladh

Mer från Lisa Förare Winbladh


Bild för Lisa Förare Winbladh
Bild för Lisa Förare Winbladh
Bild för Lisa Förare Winbladh
Bild för Lisa Förare Winbladh
Bild för Lisa Förare Winbladh