Spenatomelett med pomerans
Receptmakare: Sofia gustafson
Portioner: 2
Tid: 20 minuter
I Malmö hittar du pomerans på Nassims livs vid Möllevångstorget och ekologiskt odlad hos Morot & Annat vid Drottningtorget.
- 250 g fryst spenat
2 vitlöksklyftor, tunt skivade
½ tsk salt
svartpeppar
4 ägg
- Tina den frysta spenaten. Skär i mindre bitar om bladen är stora.
- Stek vitlöksklyftorna i en stekpanna, de ska bara precis börja ta färg.
- Tillsätt spenaten och fräs i några minuter, rör om då och då. Salta och dra några varv med pepparkvarnen.
- Knäck äggen i en bunke och vispa sönder gulorna lätt med en gaffel.
- Sprid ut spenaten i stekpannan och häll äggen över. Stek tills äggen stelnat eller har en krämig konsistens. Vändstek eller behåll krämigheten, allt efter egen smak.
- Skär omeletten i bitar och servera, vid bordet pressar du pomeranssaft över omeletten.