Jag använder en tjockbottnad kastrull, den vidaste jag har för att förhindra fastbränning och snabba på avdunstingen, och en träspade med plan topp för att kunna skrapa från kastrullens botten.
400 g rimmat fläsk
400 g färskt sidfläsk
750 g högrev
1 stor morot, finhackad
4 stjälkar selleri, finhackade
1 stor gul lök, finhackad
3 klyftor vitlök, finhackade
40 g smör
1/2 dl olivolja
ca 3 dl mjölk
ca 3 dl vitt, oekat vin
1 1/2 dl tomatpuré
Till servering:
Nykokt pasta
Nyriven parmesan
Olivolja
Tomatkompott
½ morot
1 stjälk selleri
½ gul lök
1 klyfta vitlök
2+2 msk olivolja
1 burk konserverade tomater
2 msk tomatpuré
1 stjärnanis
1 lagerblad
2 msk balsamvinäger
1 tesked fisksås
Salt, nymald peppar
Tomatkompott