Anna frilansar som matskribent och receptmakare. Grunnar mycket på råvaror, sorter, tendenser och annat. Har svårt att hålla sig till traditionella recept, det slinker gärna in influenser från olika håll. Håller höns och samlar allt ätbart inom ramen för allemansrätten. Lagar gärna mat med det som finns inom räckhåll och driver anti-matsvinnprojektet Resurskocken.
Drömmer du också om att ha egna höns i trädgården? Om att kunna gå ut och plocka in nyvärpta ägg som du direkt kan använda i matlagningen? Det gjorde matskribenten Anna Billing.
Kommentarer
Jag erkänner - jag gillar Granny skarpt, just för dess syrliga smak som passar så fint tillsammans med exempelvis med senap och pepparrot.
Även fast jag älskar svenska äpplen när de är i säsong, så håller jag med dig, Anna B, om att Granny är det godaste äpplet den här tiden på året.
Jag gillar också granny i just matlagning. Dessutom håller det den ljusa färgen så fint i sallader.
Nej nej nej, inga granny smith! Hörde ni vad jag sa?! INGA granny smith! Något ligger bakom det där vaxiga skalet och vad det än är så ligger det någon konspiration bakom!
granny smith funkar till allt om det är ett bra granny smith, både till matlagning och till att äta som det är
Jag visste inte att man kunde äta de där klumparna, men äpple kan man väl ändå inte kalla dem?
Granny Smith är nog mitt favoritäpple helt klart, jag älskar den höga syrahalten och friskheten. Jag bryr mig nog faktiskt inte alls vad andra tycker om det, smak är ändå det mest subjektiva som finns i denna värld. Att golden delicious säljer bäst av gröna äpplen är ju sjukt, är det inte det äpplet som är totalt smaklöst och avskyvärt som är som att tugga trä?...
Åh granny smith.. Min favorit alla gånger. Min stora sorg just nu är ju det faktum att min mataffär inte tar in den ekologiska granny längre. Kan det ha med säsong att göra? Någon?
Kim: Nix, det har det inte. Ekologiska granny från Italien finns just nu på ICA:s centrallager i 1 kilospåsar. Och finns det där innebär det att produkten/äpplet finns tillängligt i stora kvantiteter. Då är det troligtvis den enskilde handlaren som inte tar in dem ;-)
åh tackar för svaret. Nu ska jag på dem!
Säger bara en sak: Eddie Izzard!
Han vet inte bara varför Granny Smith heter Granny Smith, han reder också ut varför apelsinen förlorar mark mot småcitrusarna!
Det är något med Granny Smith som inte är bra. Jag drabbas av reaktioner i svalget efter att ha tuggat i mig en skiva av denna äpplesort. Jag får kraftiga hick-attacker som utlöser kräkreflexer och svettning. Det finns något i äpplesorten som är allergiframkallande. Attackerna kommer även om jag skalar äpplet innan jag äter det.
Sidor