Hoppa till huvudinnehåll
Annons
Taffel
Meny
Start
Recept & blogg
Smakkamrater
Böcker
Om Taffel
Facebook
Sök recept & bloggar
2011-05-14 av
Sofia Gustafson...
Surtorn och zereshk: Berberis vulgaris
View the discussion thread.
Mer från Sofia Gustafson Aarnivaara
Palak paneer med anariost
Sofia Gustafson...
Exkursioner
Julgotter: Ischoklad på mjölkchoklad och kokosolja med rostade hasselnötter och flingsalt
Sofia Gustafson...
Exkursioner
Persisk rödbetssoppa med bönor, spenat och myntaströssel
Sofia Gustafson...
Exkursioner
Allt grönt
Sofia Gustafson...
Exkursioner
Gräddbräserad rosenkål med prästost och timjan
Sofia Gustafson...
Exkursioner
1 av 33
›
Annons
Exkursioner
Sofia Gustafson...
Exkursioner gör utflykter som oftast är vegetariska och i Malmö.
TILL PROFIL
Recept
Lättkokt rabarber
Pannkakor med hjortron
Friterad prästost och hjortron
Entrecote med stekta tomater och romansallad
Slät caldo verde med koriander och chorizo
Tarta de bladas
Amarettobiscotti
Vlaamse stoofkarbonaden
Sojamarinerade fläskkotletter med...
Ostfylld kalv med grönsakspasta och...
Lövtunn tigerbiff
Rostad polenta med belugalinser och kompott...
Kommentarer
Intressant med zereshk! Det vill jag testa.
Jag har aldrig tittat efter vild berberis, men från och med nu blir det andra bullar.
Vild berberis har varit "perona non grata" i den svenska floran.
http://sv.wikipedia.org/wiki/Berberis
Nu alltså ej längre pga nya växtsorter som "klarar" svartrosten.
Just ja, Örjan. Peter, kanske dags för en botanisk resa till Iran? Jag kör på bekväm shopping i stället.
Jag har hittat vild berberis. Tänkte plocka men hann inte. Björnbären var för många.
Dubbel lycka!
Jag tycker det är så synd att du skriver så himla sällan och jag tycker att det är så himla fint när du väl gör det. Hoppas på mer av dig och din blogg i sommar!
Tack Solveg, vad rart! Jag hoppas också på sommarbloggning. Jag har en massa frön till inlägg.
Ser också fram mot din sommarbloggning, Sofia!
Någon som kan reda ut begreppen kring Zereshk, Berberis och förgiftningssymptom? Som barn fick jag lära mig att Berberis är giftigt men nu stoppar jag glatt Zereshk i maten och ger mina barn. Förvirrande!
Tack, Anna! I sommar behöver jag bara plugga, inte jobba men förhoppningsvis blogga.
Hanna, berberisbär är ofarliga. Vill man vara säker på att bären är goda också så tycker jag att man ska hålla sig till de torkade bären som säljs som zereshk.
Just det! Fruktläder kan man också göra men det är lättare att köpa: http://exkursioner.taffel.se/taffel/2010/05/05/lavashak-fruktlader-for-e...
Annars är saft rätt gott! 2 hg bär, 2 l vatten, 2 msk salt. Koka ihop allt och låt det kallna i kylskåpet minst 24 h. Perfekt med is varma sommardagar!
Sidor