Genom tiderna har gurkans främsta försäljningsargument varit vad den inte innehåller: kalorier. Det är synd och skam för gurkan har mycket att komma med. En intagande saftighet, krasande konsistens och en tydlig smak med sval grön fräschör. Skala den gärna om skalet är segt. Personligen tycker jag inte att gurka passar på ostmackan. Inte heller är den tomatens bästis, även om det funkar bättre om man skalar gurkan. Chockad? Ta mina tips med en nypa salt, du vet bättre än jag vad din mun trivs med.
ananas, asiatisk fisksås, cashewnötter, chili, citron, citrontimjan, crème fraiche, dill, dragon, feta, fisksås, getost, grädde, gräddfil, gräslök, grön/gul melon, ingefära, jordnötter, krabba, kvarg, kummin, lax, libbsticka, lime, miso, mynta, pepparrot, pilgrimsmusslor, rostat sesamfrö, rädisor, räkor, rökt fisk, salladslök, schalottenlök, senap, socker, tonfisk, torkade räkor, vermouth, vinäger, vitt vin, ättika