2011-06-29 av Sofia Gustafson...
Saker jag gör i juni
Mynta, spetskål, tomater, vaxbönor, aprikoser.
Äter persikor i kvällssolen, sätter hundra betyg, äter jordgubbar, ser med stolthet och sorg på studenterna som springer ut, vräker i mig vaxbönor, planerar nästa läsår, får semester, drabbas av postterminskt stressyndrom, köper rosévin efter färg – helst lökskal, kokar tomatsås.
Tomatsås med smör
Receptmakare: sofia gustafson
Portioner: 1 eller fler
Tid: minst 40 minuter
Rosa, gul, aprikos – såsen blir alltid god med fina tomater, variera färg, sort och därmed smak. Ploppa ner några aprikoser, någon lök eller krydda med färska örter.
- 1/2 kg tomater
- 50 g smör
- salt
- Skär stora tomater i bitar och halvera små körsbärstomater.
- Lägg tomater och smör i en kastrull, salta och värm upp varligt. Puttra sedan i minst en halvtimme, rör om då och då.
Kommentarer
Men inte många av dessa hinner mogna i Juni i Sverige!
Tack Peter och Örjan, visst är det alldeles färska och lätt obscena aprikoser.
Antager du, nu i juni, menar färska aprikoser
...och förfinar din stillebenteknik med kameran ytterligare.
Bilden är så bra att du fått aprikoserna att se obscena ut.
Nä, man får tjuvstarta eller helt enkelt resa söderut.
Sidor